Denk om! Pak het lerarentekort aan door CO!

Fenomeen: Directeuren en Leraren die vastlopen, zelfs stoppen. Het plezier is weg. De energie is op. Het succes wordt niet meer gezien of ervaren. Lopen op het tandvlees. Gewoon je ding doen en meer niet. Een ding is een feit: ‘Meer werken is geen optie. Minder werken wel. Stoppen.’

Hoeveel potentie zijn we op dit moment aan het verliezen aan leerkrachten en managers omdat het werk niet meer werkt en/of het leven niet meer werkt? Omdat er geïnvesteerd wordt in invallers-interim-zij-instromers en de aanwezige, hard-werkende groep met zoveel talenten… de gaten dichtloopt maar minder of niet gezien wordt?

Investeer in uw aanwezige professionals.

Er wordt al veel georganiseerd in het investeren in de niet aanwezige professionals. Zij-instromers.

InspiratieKracht gelooft in investeren in de aanwezige professionals.

Inzicht geven in kennen-kunnen-kansen. Succes ervaren, plezier teruggeven, opladen, energie terug krijgen.

Dit door: Co-teaching en Co-management. Mee-gaan, mee-leiden, mee-vormen, mee-denken, critical friend zijn, blinde vlekken zichtbaar maken, soms even overnemen en dat allemaal om te zorgen dat we weer gewoon gaan lesgeven, de passie van het eerste uur terugvinden. Een tijdje samen optrekken en weer vol zelfstandig verder gaan.

Succes motiveert.

Succes motiveert, dat is een feit. Succes kan ook leiden tot het besluit om meer uren te gaan maken. Omdat je vanuit kracht en energie je passie nog meer vorm wil geven.

Ook een manier van het oplossen van lerarentekort.

In ieder geval een manier die tegemoet komt aan het (nog) beter maken van het onderwijs.

Voorkomen is beter dan genezen

Waarom wachten tot vastlopen? met alle gevolgen van dien. Voorkomen is beter dan genezen. Zet co-management of co-teaching in. Wees op tijd en voorkom dat je aanwezig potentieel verliest aan een andere sector.

InspiratieKracht?

Ik werk vanuit verbinding. Samen gaan voor goed onderwijs. Ik ga mee, verander mee en denk mee. Ik ben tijdelijk een critical friend en weet vanuit passie en enthousiasme managers en leerkrachten inzicht te geven in eigen handelen, de mogelijkheden en mooie kanten van het vak. Co-management of co-teaching hoeft bovendien niet lang te duren, een korte investering om met elkaar, met de aanwezige talenten, te werken aan een langdurig effect.

Contact

Interesse? Neem contact op! ellen@inspiratiekracht.nl – 06-4675629 – 038-4204779