Herkent u dit?

U bent bestuurder of directeur en u ziet dat uw (collega)directeur

moe uitstraalt. Kleine dingen vergeet. Trager reageert. Zich afzondert. Enigszins paniekerig reageert als u vraagt om iets extra te doen. Zich afzijdig houd bij het deelnemen aan werkgroepen. Passief tijdens bijeenkomsten. Het lijkt wel of er een soort cocon gesponnen wordt.

of

extra zwaar belast is. Bijvoorbeeld doordat de school te kampen heeft met extra uitdagingen. Gemiddeld meer ziekte. Klassen die meer aandacht verdienen. Onrust onder ouders. Hij of zij kan het prima, maar het is teveel. Het past gewoon niet.

Er moet iets gebeuren!

U ziet het, u voelt het … er moet iets gebeuren. Als dit te lang duurt, is de kans groot dat de persoon in kwestie afbrandt. Is de kans groot dat de organisatie op verschillende fronten achterstand gaat oplopen, de kwaliteit niet gewaarborgd wordt, met alle gevolgen van dien.

Wat doet u? Wachten totdat het misgaat?

Vaak wordt er gewacht, totdat het misgaat. De directeur wordt ziek, legt zijn of haar taken neer.

of

de basis van de school raakt meer en meer in een soort staat van wanorde. Chaos. De kwaliteit wordt niet meer gewaarborgd. Door het blussen van brandjes (die ook geblust moeten worden) is het zicht op de lange termijn, op andere zaken troebel. Van uitstel komt afstel.

En dus…

Komt er een interim manager. De directeur in kwestie neemt een stap terug, of zit thuis. Met een proces van herkennen, erkennen, accepteren en herstellen/loslaten en opnieuw beginnen. Een langdurig proces. Een kostbaar proces. Een burn-out kost de werkgever gemiddeld 60.000 euro.

Dat kan anders! Moet het zelfs niet anders????

Wat als u eerder ingrijpt? Wat als er een mee-ga-manager wordt benoemd? Een co-manager? Een leiding gevende die mee-loopt, mee-beweegt, mee-denkt, mee-kijkt, mee-gaat. Een collega die naast je staat. Figuurlijk en letterlijk. Je hoeft het als directeur even niet alleen te doen. Je kan branden blussen of laten blussen. Je kan ruimte nemen om bij te slapen (soms broodnodig). Samen op weg, samen de boel op orde maken om vervolgens los te laten en zelf weer verder te gaan.

Waarom InspiratieKracht?

Ik werk vanuit verbinding. Samen gaan voor goed onderwijs. Ik ga mee, verander mee en denk mee. Dat houdt ook in dat ik, wanneer ik zie dat dingen anders kunnen of misschien zelfs moeten, ik dat aangeef.

Samen zorgen we voor goed onderwijs.

Interesse? Neem contact op!